A növekedési hitelprogram egyre sikeresebb!

2014. nov. 06.
A növekedési hitelprogram egyre sikeresebb!

A Növekedési Hitel egyre népszerűbb, október végéig 452 milliárd forintnyi összegre kötöttek szerződést a programban résztvevő pénzintézetek. A Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjának meghosszabbítása a számok alapján jó ötletnek bizonyul.

A hitel kérelmezők számára már 369,7 milliárd forintot folyósítottak, amely 15.306 ügylethez lett felhasználva és 10.911 vállalkozáshoz kapcsolható – tudtuk meg a jegybanki jelentésből. A 452 milliárdnyi hitel 98 százaléka új hitelt takar – a hitelkiváltásra legfeljebb a keretösszeg 10 százaléka használható fel. Az új beruházási hitelek, ebbe a lízing ügyletek is beletartoznak 59 százalékot tesznek ki, az új forgóeszközhitelek 27 százalékot és az EU-s támogatások előfinanszírozásához kibocsájtott hitelek 14 százalékot.

Az új beruházási hitelek átlagos összege a statisztikák alapján 23 millió forint, míg a forgóeszközhitelek összege 60 millió forint, az EU-s hitelek pedig 36 millió forint körül mozognak. A jelentős piaci szerepet vállaló bankok foglalkoznak leginkább az EU-s hitelek kibocsátásával. Az MNB adatai szerint a mikrovállalkozások leginkább a beruházási hitelek iránt érdeklődnek.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa úgy döntött, hogy a növekedési hitelprogram 2015 végéig elérhető lesz. Ennek köszönhetően a továbbiakban is élhetnek a lehetőséggel a vállalkozók! A program iránt érdeklődő cégek örömmel fogadták az egy éves meghosszabbítást, hiszen így van idejük megtervezni a beruházásokat és nem kell attól tartaniuk, hogy lemaradnak a lehetőségről. A statisztikák szerint a bankok versenyeznek az ügyfelekért, mivel a Növekedési Hitelprogram keretein belül nyújtott hitelek kamata legfeljebb 2,5 százalék lehet, de a pénzintézetek által megszabott átlagos kamat nem éri el ezt a határt. A fix kamatozású kölcsön előnyeit a cégvezetők is felismerték és egyre többen döntenek mellette, így a pénzintézetek esetében kialakult versengés is érthető.

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitöltheti az űrlapot és ezt követően a munkatársaink felkeresik Önt a legjobb ajánlattal! Segítünk olcsó, fix kamatozású hitelt találni!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!